Sunday, April 24, 2011

Kalymnos+ 2 filmer

Är nu tillbaka från en fantastisk resa på Kalymnos.

Vi lämnade ett väldigt varmt London för att åka till den lilla Grekiska ön Kalymnos.

Det var ett betydligt kallare land vi anlände till!! Så dunjackan skulle komma att bli väl använd.

De första dagarna av resan var tunga på grund av att förkylningen fortfarande kändes i kroppen. Allt eftersom förkylningen försvann började jag klättra bättre.

Jag började få fler och fler leder klättrade med den stora höjdpunkten var att göra min tredje 8a, Daniboy. Leden är en av de finaste lederna jag har klättrat, 20 meter av varierande klättring på en brant vägg.

Mycket imponerande var att också Fredrik S gjorde samma led 20 minuter efter mig som sin första 8a! Delad glädje dubbel glädje…

Daniboy 8a Kalymnos from Oscar Krumlinde on Vimeo.

Klättringen kändes fortsatt väldigt bra och det tidigare väldigt kalla vädret övergick till att bara vara kallt.

Fortsatte att prova hårdare leder. Lyckades få gjort Orion 7c+, var öns mest klättrade 8a innan den blev nedgraderad. Leden är 20 meter lång men svårigheten är en fyra moves långt kraftfullt crux vilket passar mig väldigt bra.

Orion 7c+ Kalymnos from Oscar Krumlinde on Vimeo.

Nästa led var en betydligt längre 7c+, Marci Marc, 30 meter ihållande klättring med cruxet 23 meter upp. Sedan är det en 7 meter lång run-out upp till ankaret. Fick gjort den på första försöket på sista dagen, sedan kunde jag bara njuta av en av de första varma dagarna.

Åter igen en fantastisk resa med lika trevligt sällskap.

Friday, April 8, 2011

Kalymnos


Om några timmar går planet till Kalymnos, paradiset!

Ska bli grymt kul att åka tillbaka till ön som bara ger bra gamla minnen. Det var snart ett och halvt år sedan jag var där första gången, det var min första klätterresa och min absolut mest minnesvärda resa hittills. Och nu ska jag tillbaka, med som gått som samma gäng som senast:-)

Formen är tyvärr inte den bästa, ingen träning den här veckan och och bara två korta pass veckan innan pga någon jobbig förkylning. Snorar och hostar fortfarande men det blir nog bättre när man anländer till paradiset.