Thursday, June 10, 2010

Flaten

Var idag ute på Flaten och klättrade med en kompis, Viktor.

Efter att värmt upp på en 7a, perfekt uppvärming:-),drog jag mig upp och satte slingorna på Columbo 7c+.
Nästa försök gick bra, gjorde hela leden med ett häng i början. Var ute för ett bra tag sedan och kände på leden men var inte alls nära att sätta den.
Försöket efter gick ännu bättre, gjorde allt perfekt, men vid movet till greppet där leden är "över" fick jag inte helt in fingrarna i den lilla men super bra juggen och föll av. Klantigt, kände mig grymt stark däruppe. När jag säger att leden är "över" menar jag att efter det bör man inte falla då man kan vila på två bra grepp och sedan är det bara en lätt och riktigt kort slab kvar.

Försöken efter gick inte lika bra, gjorde en del stora missar, men kom ändå väldigt nära slutet alla gånger.

Är nu grymt taggad på att klättra i Spanien i två veckor!

Europacupen




Var på min första Europacup i helgen, är yngst in den yngsta klassen (youth B). Tävlingen ägde rum i Imst i Österrike.

Blev 39 av 50, vilket jag inte är så nöjd med. Men man får ändå se på att det var min första Europacup och var sjuk strax innan. Tyckte att det ändå var en lyckad tävling, lärde mig mer på den här tävlingen än vad jag gjort under alla de andra jag varit med på. Så nu vet jag exakt vad jag ska träna på för att utvecklas som klättrare.

Lite hur det gick på lederna:
Första leden klättrade jag bra. Jag var lite nervös inför leden, visste inte hur svårt det skulle vara, detta ledde till att jag tog i mer på varje move än vad jag behövde och blev snabbare trött. Hade bara några grepp kvar till toppen, vilket känns godkänt för att vara första leden någonsin på en Europacup.

Andra leden var jag grymt peppad att klättra ännu bättre, efter att klättrat upp en bit skulle jag gå runt en kant (från tak till vertikal) mitt i
movet sticker ena foten och jag faller av, inte alls trött. Kändes väldigt tungt!

Är nu grymt motiverad att träna för och vara med i fler tävlingar.

Matilda Söderlund kom 7:a i den äldsta tjejklassen!

Åker snart till Spanien för att klättra :-)